promenad

Nu är jag hemma från en långpromenad med pappa i regnvädret, har gjort några situps och strechat lite precis. Men nu väntar ett hett bad med massa skum, helkropps peeling, ansiktsmask, m.m. Ska bli skönt!

: )

Första skoldagen..

..är avklarad efter praktiken+ lov, har ju inte vart där på 5 veckor och det känndes välidigt tråkit av vara tillbaka. Men det som jag kom och tänka på nu är att det är inte alls fysiskt krävande och gå i skolan! vilket kanske säger sig själv men det är ändå inget jag tänkt på görut. På praktiken var man helt slut efter en dag. Men det är ju bra iförsig för då orkar man med lite annat också. Just nu känner jag att det finns inget och göra liksom, och då har det ändå vart en lång dag i skolan. Vi slutade 5 idag för vi var på ett studiebsök på eftermiddan, Vi var på ett "hälskohem" eller vad det heter och hon pratade om lite allt möjligt, kost/träning m.m. Tycker sånt där är så himla roligt och intessant!

Jag kom hem nu så jag ska bara lägga mig ner och vila en kvart eller så,/LS


Vart på bio.

Nu är jag hemma från bion, såg i förra inlägget att jag hade skrivit väldigt slarvigt,  menmen! Filmen var iaf jättebra, så bra att Lina inte behövde springa ut! hihi ingen som fattar men ändå:D

I veckan som kommer ska jag jag boka tid för vaxning av benen, dom ser ut som..., färgning av ögonfransarna och ansiksbehandling. Hinna med Pila mer än jag hunnit den sista tiden, komma igång och träna, äta nyttigare och mindre, lägga mig i tid på kvällarna, Försöka kämpa på i skolan. (bara 3 veckor till jullov nu!)

Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon blir ju skola, BLÄ!!!

Från igår, fler bilder kommer!

1 advent

Vilken kväll det var igår. Vi hade så jäkla roligt, alla var fulla men ingen urspårning för en gångs skull vilken var så jäkla skönt att slippa!!

först åkte vi till kupolen för att kolla lite, Sarah skulle ha strumpbyxor och så behövde alla vi införskaffa lite hårnalar, haha. Men sen åkte vi förbi fortuna och köpte lite mat. Sen åkte vi hem till Carro och käkade och fortsatte fixa oss och förfesta. Så fick jag en prenent, Tack tjejer<3
När klockan var 8 så gick vi in mot stan i spöregnet, där var det förfest, och lägenheten var så jäkla snygg och låg mitt i stan. Senare drog vi oss mot S2 där det var jättemycke folk och skitroligt.

Idag var jag och Sarah på kupolen en sväng, det slutade såklart med donken kom jag och Sarah hem vid ca 3 och sen har jag mockat och duschat. Skulle behöva förbereda mig lite inför apu uppgiften imorgon men vi får väll se hur det blir med det.

Den här helgen har varigt så himla bra,(bilder kommer!) men har ätit lite väl onyttigt, ändringar på det!
Imorgon är det en ny dag och en ny vecka. Usch vad drygt och tråkigt, jag som vill tillbaka till min praktik. Jag saknar verkligen den, det var så kul!! 

Nu örk int jag skriva nå mer, ska gå ner och käka lite. Mamma och Pappa ropar! Ikväll blire iaf bio (luftslottet som sprängdes) med Lina och Inhwan.

Väntar..

.. på att Sarah ska komma =)

påbörjat sminka mig lite, inte klart men det gör jag hos Carro. Jag kör iaf på svart sotsminkning och rosa läppar idag ;D Sen ska håret fixas, fortfarande fuktigt :)

Utgång!

Det blir ett snabbt inlägg nu för har mycket för mig. Imorse så jobbade jag och slutade halv 11 sen har jag vart upp till skogen till "morfars plats" och tänt en gravljus eftersom det är 1 år sen han gick bort idag. Väldigt sorgligt och jag hoppas att jag inte tänte för mycket på det ikväll, jag har en endens att göra det om jag får lite alkohol i mig. Men ikväll ska vi ha roligt!

Kom precis från stallet nu, har mockat och ridit dressyr på banan, nu är dags att hoppa in i duschen sen kolla vad man ska ha på sig ikväll, altid lika svårt! sen åker jag och Sarah mot borlänge till Carro.

Utgång ikväll, Kommer bli kalas :D Kommer hem imorgon, hörs då!

Hos Sarah

Tjenare, jag har bakat tjockbulla större tiden av dagen med Mormor, Maj, Kicki så kom även Klas och John dit en sväng också. Sen åkte jag till dalviks kvarn för att köpa 2 spånbalar till Pila. sen åkte jag ner till stallet med dom och så blev det även en ridtur och pyssla med Pila hur länge som helst.

Sitter hemma hos Sarah nu, men hon är nere och äter, så jag passa på och skriva nån rad. Men snart börjar Idol så då blire och kolla på det (Y)

Längtar tills imorgon nu!

Löning!

Lönen har komit idag vilket känns väldigt bra, inte för jag var pank innan men nu känner jag mig rik. Jag är så glad att jag har ett extrajobb så att jag får in lite mer i månaden än bara studierbidraget, förstår inte hur jag klarade mig förut. Har knappt koll på ur mkt jag får i studiebidrag?

aja, jag har vart ner i stallet, tagit ut hästarna och mockat, nu ska jag sticka till djura och baka, hörs senare!

Vart hos Mormor <3

Nu har jag varit hos mormor bra länge. Det är så himla avkopplande och vara där och prata med hon. Jag önskar jag vore där oftare, men det blir liksom inte av eller så har jag inte tid, eller vad TID? Jag har ju tid och sitta här och nörda i flera timmar i sträck? Det ska verkligen bli ändringar på det för jag älskar ju och vara där. Hos min älskade mormor<3

Idag började hon prata om morfar också vilket hon inte gör så ofta faktist. Jag tror hon saknar han väldigt mycket, Det märks och jag förstår henne. Hon som aldrig har varit ensam förut. Alltid haft mycket folk omkring sig. Sen en dag bara bli ensam och övergiven. Fast hon har ju sin vän Barbro och det betyder nog väldigt mycket för henne men ändå.

Jag ska gå och lägga mig snart, tänk att det är så skönt och sova! Längtar tills imorgon och helgen!

<3

stallet

Tjoho,
Jag, Lina och Sarah har varigt ute på en tur i skogen med hästarna och varit nere i stallet ett tag. Nu känner jag mig så trött och slut så jag sitter här och tar det lugnt bara. Jag ska åka til mormr snart och hälsa på henne! Annars händer det inte mycket och jag har inte så mycket och skriva om heller, Biljetterna är iaf bokade för juldagen nu ;D

jobbat,

Har jobbat klart nu, fick sluta lite tidigare så jag har varigt och köpt thaimat, asgött! Nu ska jag ner i stallet, Hörs senare =)

Ont i magen,

Jag har sån jäkla mensvärk alltså, jag har alltid samma problem och jag kan inte förstå varför det ska behöva göra så jävla ont för! Men jag blir iaf inte på dåligt humör som vissa blir, tvärs om! Jag har städat och donat här hemma, nu tänkte jag lägga en ansiksmask och borsta tänderna innan jag lägger mig. Ska värma en vetekudde till magen också =)

Imorgon jobbar jag i djura, 7-14 skönt att slippa gå upp så tidigt som jag är van vid. och skönt och sluta tidigt också. Då hinner man rida i ljuset! Nu kommer jag ha mycket mer tid till Pila när jag går börjar skolan igen så det känns jättebra. Bara 3 veckor i skolan nu en lov i över en månad! :D
/LS

Operation

Vilken sorglig/händelserik dag, nu kommer jag aldrig mer tilbaka till avdelning 14 och all personal och min handledare, det känns så tomt! Jag har nästan lust och ringa och säga att jag kommer alla dagar tills skolan börjar, faktist!!! Så kul är det, jag har trivts så jävla bra. Jag har lärt mig så himla mycket och allt har varigt så kul och jag har kännt mig så duktig. Hela jag har "växt" så mycket på dom här veckorna som känns son några dar.

Idag fick jag först vara med och göra dom sakerna jag brukar göra på morgonen sen  följt med en patient på en undersökning av tarmen (coloskopi). Det blev en tidig lunch och sedan direkt ner till operation. Allting tog väligt lång tid. Bara förberedelsererna innan operationen tog 1,5 timme och själva operationen tog nästan 3 så jag är skapligt slut i fötter och ben av att stått och tittat. Det var  sjukt mycket folk med inne på operatinen, olika läkare, kandidater, sjuksjöterskor, Samanlagt 12 pers!!!

Det var mycket som skulle göras, bedövningar, se till så att personen ligger bra, värmtäcke, puls och satration kollades och dokumenterades 1 gång i kvarten, personen hade en speciell slang ner i halsen för att det inte skulle bildas så mycket slem, en nål som det kom varmt vatten i som gick igenom personens blodkärl för att han skulle hålls varm, för den som blir opererad skulle annars bli väldigt kall eftersom hela buken är öppen. Det var riktigt fränt och se allting i magen, tarmarna, magsäcken, så fick man ju se hur tjock huden är(såklart), ja allt! Tänk att så ser man ut, så himla coolt! Det var så mycket annat också men som jag inte fattade även fast jag frågade, otroligt mycket och tänka på, men personalen är ju så jäkla duktiga och iband känner man sig själv som en patient för att dom tar hand om en så bra. Det märks att dom är vana att jobba med människor. Dom skämtade och skrattade under operationen, vilket jag kanske inte ens tänk på att dom kan göra? Jag har alltid föreställt mig att dom skulle vara så seriösa, visst det är dom också, och gör sin grej men.. ää nu vart det invecklat! haha

Jag kom iaf hem för ett tag sen nu, och jag har väll inte så mycket planerat som sa göras nu, ska bara göra en snabbstädning, damsuga, damma och så sen blir det nog och lägga sig i tid, hoppas jag får sova lite bättre än jag gjorde inatt, hade så sjukt ont i magen! Det har vart en lång dag med mycket intryck så min hjärna har arbetat lite, så den ska väll få vila lite den också.

Ska städa lite nu!

Tisdag,

Idag har jag vart på praktik, har fått vart med på en gastroskopi idag, det är när dom går ner med en slang med en kamera på igenom halsen till magsäcken och en liten bit ner i tarmen också, kul. Sen har jag varit med på inskivning för en patient idag. Alltså när han fick prata med läkarna (kirurgen och narkos läkaren) och sjuksjöterskan. Sen tog vi längd, vikt, blodtryck, satration, EKG massor med olika prover och sånt. Personen ska opereras imorgon så han är fastandes från 24 (inatt) och imorgon förmiddag ska han operera en vänstersidig hemikolektomi. Han har en coloncanser (tömör i tjoktarmen) vilket betydet att en del av tjocktarmen ska tas bort. Den operationen ska jag vara med på imorgon, ska bli så kul :D Jag gör även min sista dag på praktiken imorgon ,vilket känns SKIT TRÅKIT!!!!!!!! Får ångest bara jag tänker på skolan, URK..

När jag kom hem så åkte jag direkt ner till stallet och så tog jag mig en ridtur i mörkret, sen har jag och Lina vart ute och gått och så gick vi förbi Anders en sväng. Är nyduschad nu och ska krypa ner i sängen och kolla på andra avenyn innan jag sover, Ses imorgon!


bilder från i lördags!


Helgen

Lördan började hur bra som helst, Jag och Lina fixade maten som bestod av plockmat/exotisk bricka och gjorde iordning oss här. vid 7 kom alla och vi käkade och festade och stod på både stolar och köksbänkar och dansdade, Jag vart väll rätt full om man säger så, hihi

Sen fortsatte vi ner mot bystugan för där var det fest. Vi blev inte kvar där så länge, eller jag Lina Zandra och Therese iaf, för vi åkte till vansbro till nån fest mitt ute i en stuga i skogen, vi fick gå någtra hundra meter där i skogen, det var kolsvart och jag hade klackskor inte så smart jag vet men jag visste ju inte att vi skulle ut i skogen så!, Men vi tog oss fram och tillbaka. och sen forstatte vi hem till Robin för vi skulle sova där, klockan var kanske 4 och jag och Zandra ville bara hem så vi ringde till Jonte och sa att han skjulle hämta oss.

Men då var jag ju tydligen en jävla idiot enligt enligt viss person fick jag höra. Bara för jag inte sov bredvid henne som jag hade lovat och jag kunde aldrig lova det jag hållde. Men hallå jag ville HEM det är väll bara och acceptera! Jag få lov att skriva det här eftersom jag knappt kunde förklara det för henne och hon bara hånflinde åt mig när jag försäökte säga nått! Sen ringer hon till Jonte flera gånger enligt han och säger att inte jag skulle få åka med? :O

Sen säger jag, hallå jag fyller år kan du inte försöka bete dig lite normalt (eller nått sånt). Då få man till svar, men du fyller ju bara 19, wow Lisa fyller 19 det är ju så speciellt, min 19 års dag var inte heller så bra! Men det SKITER väll jag i!!!

Åå jag var så arg och jag blir srg nu när jag tänker tillbaka på hur hon betedde dig. Man gör bara inte så mot en kompis och som Lina sa, Har du hört talas om "rött, gult regeln"?  Man tänker faktist efter innan man göra någonting. Det är inte okej att få bete sig hur som helst! fy fan säger jag bara!!

Igår då, Då fyllde jag ju 19, så jag och Lina vaknade vid 10 efter att ha sovit 4 timmar sen rullade dagen på med städning i bystugan, thaimat ( ingen tårta! för jag äter inga sötsaker sen 2 veckor tillbaka, undra om jag kan hålla det lika länge som godiset, hihi tror inte de! men vi får se!) sen har vi mockat, vart ute och kört bil, haft besök av mormor och moster Maj, osv

19


Morfar

Det här är en speciell dag, det är ett år sen jag såg morfar för sista gången, sista gången har och mormor var hemma vid oss, vi åt tårta och jag var jätteglad över att jag skulle fylla 18 nästa dag. Dom var här länge och vi satt och patade i fletra timmar. Sen när dom skulle åka fick jag en kram och sen försvann han ut.
Jag saknar dig så det gör ont!!!!

Idag har jag jobbat, jag fick sluta nyss så jag kom precis hem. Nu ska jag jag börja fixa för kvällen, Massr att göra innan alla kommer! /LS

Fredagsmys med Idol.

Sitter och kollar på idol och äter fullkonsskorpor, eller jag har gjort och det är ett tag kvar tills finalen så satt mig här.

Idag har jag varit på praktiken till 3 sen åkte jag mot borlänge och mötte upp Lina. Sen har vi tillbringat väldigt lång tid inne på Ica maxi och handlat hem massa till imoron=) Sen åkte vi hem och jag hade fått massa kort och pengar på posten för att jag fyller år på söndag. Sen kom även Lina och överaskade med en fin blomma och kruka, så nu ska jag köpa en till sån, jättefin! Tack Lina!

Sen åkte vi ner mot stallet för att mocka och rida en barabacka tur runt byn och även hälsa på lite hos Hasselkranz familjen! Nu har jag som sagt kollat på idol och ska snart gå och lägga mig eftersom jag jobbar imorgon (djura hemtjänst). Vi får se om jag väntar tills finalen om jag lägger mig nu, egentligen är jag ju inte ens trött. Men jag måste sova om jag ska orka med morgondagen!

Nattiiii


Från hårddisken

Stoppade i hårddisken i datorn för och kolla på bilder, finns en hel del och titta på! Jag kom fram till att man förändrats en hel del, både på gott och ont..!




Hittade den här bilden så jag bara måste lägga upp den, hahaha!

Rolig dag på praktiken!

Vilken spännande dag. Jag har varigt på undersökning idag från halv 10- halv 4. Det har hänt så mycket roligt och det var inte precis så att man kollade på klockan och hoppades på att få gå hem snart. Personalen var väldigt duktiga och trevliga!

Jag har vart med och sett,  2 st systoskopi, Det är när dom går in med en slang i urinröret och längst ut sitter det en kamera. (den grejen kostar 225 000 och den speciella tvättmaskinen för den kostar en halv miljon. Sjuka summor!)

Sen har jag sett när dom underökte prostatan med hjälp av någon grej som dom körde upp i rumpan, fattade inte så mycket av det men,  har sett byten av kateter (som kommer direkt ifrån urinblåsan ut igenom ett hål i magen.)

Sen har jag även sett 2 mindre operationer! En var en sterilisering och den andra var en operation för att förhuden är för trång. Kan ni tänka er, jag var inte ens nära och svimma!

Det har varit en väldigt lärorik dag, på ett sånt ställe skulle jag vilja jobba. Väldigt varierande och det verkar väldigt kul!

Var glad att du är frisk!

Ibland är det så hemst att se alla sjuka människor lida. Dom ligger där i sängen och har ont efter oparationen och vill bara ha smärtstillande. Jag lider med dom så otroligt mycket och tycker så synd om dom.  Nästan varenda en som ligger där har tumörer eller har operarat bort den. En person har metastaser spridna över hela kroppen och är 50-60 år gammal bara. Han vänta bara på at det ska ta slut.. Tänk om det hade vart någon av mina föräldrar! Idag såg jag ett sjukt barn med syrgas. Det kanske inte låter så farligt. Men att se ett sjukt barn måste ha varit det västa jag sett. En gammal människa är liksom mer naturligt och kan ha med åldern och göra.

Jag är så glad att mina nära och kära får vara friska, att jag själv får vara frisk. Det borde man vara mer tacksam över än vad man är. Det fattar man nog inte förens man själv hamnar i det själv. Man borde vara gladare över att man har fått ett liv med en frisk kropp som fungerar. Vem vet, när jag är 25 år kanske jag ligger för döden och har bara några veckor kvar och leva. Det skrämmer mig, Tänk att det lika gärna skulle kunna vara sant!

 Jag vill bara säga, var rädd om livet och ta vara på varenda sekund. Imorgon kanske det är försent.

Onsdag

Nu är jag hemma igen, har vart hemma ett tag. MenLina har vart här så vi har setat och snackat ett bra tag. Praktiken flyer på så otroligt bra och det är så kul. Nu har man liksom börjat känna sig som hemma där. Allt är så kul och det är en annan tjej som går falu fri där och hon är jätetrevlig och rolig. Imorgon ska jag vara på undersökningsavdelningen så det ska bli spännande :D

Jag fyller år på söndag också? Känns inte ens, och det är inte roligt alls! Jag vill inte bli 19, Vilken onödig ålder för det händer ju ingening. Men jag fyller år så det är väll bara och acceptera ;) Vi har iaf varit i borlänge idag och köpt min ROLIGA present :D:D Nej jag skojar..

Känner mig lite träningssugen nu. Men har ingen lust att gå ut och gå just nu när det är så sent och mörkt. Så jag ska köra mitt egna pass här hemma i rummet, med vikter, mage rygg m.m Det är faktist jättekul till lite dunka dunka musik, hihi :D

pics,

En glad och positiv Lisa! (skortan köpte jag igår!)

positiv,

Idag har jag vaknat på rätt sida. Jag känner mig på bra humör och otroligt positv till allting. Sånna dagar vill jag ha fler av! Jag vaknade av mig själv vid halv 8 så då gick jag upp och så har jag varit ner i stallet, svättat bilen och damsugit den. Jag har även ringt till jobbet och pratat om när jag kan jobba i Jul. Så vi får väll se hur mycket jobb det finns, Vore bra om jag fick jobba julafton, Money! :D 

Har precis tränat lite här på rummet, med hantlar ryggen och magen och duschat. Tiden går så fort på förmiddagarna, man hinner ju nästan ingenting. Nu ska jag klä på mig och så innan jag åker mot Falun och har praktik. Sover hos Lena inatt så jag är hemma imorgon kväll.

Nej dags och sätta lite fart här, håret är fortfarande blött. /LS

<3

Busat, hihi

Jag och Lina har vart ute och gått en lite sväng också, vi gick ner till Anders och hälsade på och sen har vi även busat lite i byn, hihi vi släckte ner hela byn, Som vi alltid gjorde när vi var små. Vilka minnen som väcks. Vad mycket roligt vi hade när vi var små. Lekte burken, med barbiedockor, hela byn lekte lekar på byn, pallade äpplen, smög på arga folk som vi sedan blev jagade av, byggde kojor, bakade banan kaka och monsterbullar, sa mmmm maccoy och Mr-ed vid (2 gammla ridskolehästar) varje gång vi åkte förbi en M skylt i skogen, Lekte med bilar, Lekte affär och mamma pappa barn. Dom tiderna kan man sakna så mycket ibland vad mycket roligt vi hade jämt. Den tiden var så BÄST!

Utan mina vänner vore jag ingenting. Ni betyder så otroligt mycket<3

IKEA dagen.

Vilken jävla dag då. Bilresan började ju väldigt bra. haha Vi körde fel och hamnade i Avesta. Det blev väll ca 7 mil i omväg vilket var väldigt onödigt. Sånt som händer och som man kan skratta åt i efterhand! haha

När vi väl kom til IKEA så såg vi en nästan exakt bil som golfen, så vi ställde oss bredbid den, Nästan samma reg. skylt "SEA" båda 2 hihi.

Nya gardiner!

Blev lite kläder köpta också! =)

Mot IKEA

Nu åker viiii :D

Godmorgon!

Har precis klivit upp och det var så skönt och få sova ut lite. Nu ska jag börja fixa iordning mig för dagen. Jag Tilda och Gustav ska nämligen åka till Gävle, IKEA idag. Det komer bli skikul och jag älskar och gå och titta där och kanske köpa någonting./ LS

Hemma,

Nu är jag hemma från falun, är trött och sliten så jag ska väll gå och lägga mig nu så jag orkar med nästa dag imorgon.


Mina nya skinnstövlar som jag köpte för inte så länge sen, dålig bild bara. Dom är finare i verkligeheten!

Såhär ser jag ut när jag har praktik, haha


Mot Falun

Sitter här i morgonrocken nu, nyduschad och har varit ner i stallet en sväng. Ska alldeles strax bege mig mot falun för jag har praktik idag. Tänk jag har verkligen jobbat varje dag den här veckan, och det känns! Jag känner mig helt slut och det skulle inte sitta fel med en dag ledigt och ligga i soffan och glo. Men en sån dag lär jag få vänta länge på. Har fullt upp ett tag framöver nu.. Känns lite drygt. Men snart bär det ju av till Thailand, Vad jag ska NJUUUUTA! ;D

Åker nu, hemma ikväll igen!

Drömmen..

Det började med att Katrin hade stuckt, lämnat Lussan kvar och hon hade även Bullen i stallet (våran kanin) som hon också hade lämnat. när jag och Lina sen kom ner till stallet såg både Lussan och bullen bedrövliga och magra ut. Så då tänkte jag ta hem Bullen hem till Ior (som levde!) Ankie hade även byggt ut stallet till 6 boxar (vilket i stort sett är omöjligt egentligen!?)

När vi kom ner fanns det 6 hästar i hagen. Alla som står där nu plus Felicia (Linas gammla foderhäst) och LABAN!!!!! Först tänkte jag inte så mycket på att Laban var där men sen frågade jag, ankie.
-Vart har ni fått tag på Laban? :O då svarade hon
 -Nej vi har gått förbi graven många gånger och sett han ligga där så nu tog vi med han!
(Laban är liksom våran häst som vi avlivade för längre sen!) När vi sen skulle ta in hästarna såg vi även skotthålet i pannan som det vara forsade ut blod ifrån...

Då vaknade jag upp och började storgråta, Mina älskade djur. Tänk att jag alltid ska drömma att dom döda lever igen. Saknar er<3

Laban

Ior


!

Fan vad irreterad jag känner mig just nu. knappt trött och det finns INGET och göra, Snart får jag damp! Blä för sånna här väldelösa lördagar!! Då ska man ju göra nått kul, Vet inte var jag ska ta vägen snart...!!!

TRÅKIT!!!

Jag har bara setat vid tv´n, kollat på körslaget med mamma och pappa. Inte precis roligt program så jag gick därifrån. Men jag hejar helt klart på laget från älvdalen!

Någon mat blev det aldrig för mig för jag tappade matlustenen av nån anledning och är inte längre hungrig. Funderar på att lägga mig snart, Den här lördan vart ju iaf helt värlelös? Skit tråkigt verkligen, Hade fan lust och hitta på nått kul men nu är det försent och jag är nästan på lite dåligt humör för att det här är så tråkigt. Mitt liv är verkligen inte roligt ibland.


helt slut..

åå jag är verkligen helt slut, det tar på krafterna och ha praktik så här mycket. Så nu sitter jag bara här och segar. Orkar verkligen inte gör nånting. Har tänt lite ljus och myser här i soffan i min ensamhet!

Väntar på att det ska bli någon mat här hemma också, men det lär väll dröja verkar det som, och jag som är så hungrig!!

Ny design skulle behövas!

Sitter här och väntar på att åka mot praktiken, jag jobbar kväll och imorgon börjar jag tidigt så sover hos Lena.  Nu har jag ätit lite lunch och gör ingenting.

Är så sugen på att göra om desigen på bloggen för tycker jag har haft den här lite för länge nu. Tycker det skulle vara roligt med något nytt. Iaf nån ny bild. Dom bilderna jag har nu är faktist snart 1 år gammla! Ska ta lite nya bilder någon dag så det blir lite uppdaterat. Vet bara inte hur den ska se ut?! Sen är ju det stora problemet att jag inte kan fixa det själv utan någon måste hjälpa mig. Jag är ju inte så teknisk vettni ;) haha!

Fredag den 13é

Ja undra vad som händer idag då? Det är ju fredag den 13é men jag har då aldrig märkt av det.

Jag har varit vaken sen halv 8 nu, och hunnit med en massa, eller inte.. jag har legat vid tv´n och kollat på djurpoliserna, så himla hemskt och se alla djur lida :(

Nu ska jag iaf ta mig en dusch, det blir nog ingenting vettigt gjort för mig idag ändå.

sängen väntar faktist nu!

Lyssnar på en sjuktbra låt som jag har på iTunes, men vet inte vad den heter eftersom filen är döpt till "spår 17" störande. Men den är lite hårdrock aktit, skitabra! Lisa ska bli hårdrockare kanske? ;) jodu :D haha!

Nu har jag dragit ut på det allt för länge. Nu ska jag slå igen den här saken som kan hålla en vaken hur länge som helst. Vi hörs imöro =)

12 November

Vet ni vad jag kom på?!

Idag har jag och Lina delat på Pila i 2 år, Sjukt vad tiden går fort ju! och vi hade värsta otuen när vi red ut idag. hm idag borde vi ju ha firat, eller nått?


Det är även 16 månader sen jag åt godis idag. Det är jag riktigt stolt över, tänk det trodde jag aldrig jag skulle klara när jag slutade för aslänge sen, Fast ibland tar enviseheten över och bestämmer jag mig för någonting då så klarar jag det, det vet jag. Bara jag verkigen vill någonting så fixar jag det. Om det är någonting jag tror på hos mig själv så är det just min envishet. Förstår mer och mer hur envis jag faktisk kan vara. Jag syftar såklart inte bara på att jag inte ätit godis på 16 månader utan andra gånger också.



degar mig!

Här händer det inte mycket. Har väll mest setat här till och från sen jag skrev sist. annars har jag käkat, gett kaninerna mat (Bullen och Linas kaniner) och hämtat Tildoooo vid tåget. Har föresten damsugit och dammat nyss också.

Fast jag har inte så dåligt samete för att jag inte gjort så mycket. Jag har ju en hel helg framför mig med praktik. Imorgon börjar jag vid 2, men jag går väl upp tidigt på morgonen iaf så jag hinner med lite saker. Men vet inte riktigt vad. Men jag kan ju inte sova bort en hel dag iaf. Men jag är en morgonmänniska så det är inga problem.

Nu ska jag forsätta städa badrummet lite, har haft i medel i toan så lär skura lite nu, haha!


Den hemska ridturen!

Det blev en ridtur på Pila, men inte vilken ridtur som helst, kanske det värsta vi har vart med om tillsammans. Det var nämligen så att jag tänkte rida ut på en ny väg, eller rätt ut i skogen blev det eftersom vägen slutade efter ca 200 meter. Det såg rätt fint ut, men någonting kännes konstigt redan från början. Det började gå trögt för henne att ta sig fram och hon skönk mer, jag han knappt blinka innnan jag låg på marken. Hon hade gått ner sig och där låg jag. Pila började med raska steg gå bort från mig igenom den sunkiga marken som ändå såg fin ut. Jag sprang efter henne och ropade, "stanna Pila!" Hon stannade en bit bort och jag hoppade upp på henne igen.

Då var jag påväg hemåt, så jag ville bara ta första bästa väg hem, vi hann kanske 15 meter och jag låg på marken igen. Denna gången var det mycket värre och hon hade svårt att ta sg upp, jag skrek "NEJ!!!!!" av rädsla och trodde att jag skulle få henne över mig. Hon gick därifrån och några meter ifrån stället stannade hon och tittade på mig. jag gick fram till henne och kramade om henne och sa nu går vi hem, Jävla skog!

Jag gick med henne ut ifrån det hemska stället och ut på skogvägen. Då kom vi till det västa, Hon står inte stilla när jag ska sitta upp. Jag förökte sitta upp öven om hon bara snurrade runt mig och klev på mig. men då gled sadeln nästan av istället och jag kunde inte spänna den för att hon inte stod stilla. Jag försökte länge komma upp. Men icke. Hon stog inte stilla en sekund och det slutade med att jag fick ta henne med mig och gå. Pila får sånna där "atacker" när hon inte vet vad hon gör. Det var en hemsk upplevelse och allt känndes så konstigt, som i en saga.

LS


jobbat,

Tjohooooo

Är hemma från... praktiken var jag påväg och skriva, men menar jobbet. Jag har nämligen jobbat idag på djura hemtjänst. Jag slutade 12 så det var skönt att det var en kort dag eftersom det är ENDA lediga dagen från praktiken den här veckan, jobbar hela helgen så det blir inget festande eller nått för min del, eller man vet ju aldrig? ;) haha

2 stycken har dött sen jag jobbade sist, 2 stycken som vi har haft i flera år, Känns jättekonsigt.

Nu sitter jag iaf här och funderar på vad jag ska göra idag? lär ju utnytja dagen ordentligt. hörs senare!

Sommar minnen!

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ vad jag saknar sommaren OCH Turkiet, ta mig tillbaka till värmen, festandet på balkongen med danskarna, dansandet till "sexy bitch" och clubbarna. Jag ryser bara jag tänker mig tillbaka<3


Onsdag

Dagen har gått mycket bättre på jobbet idag än igår, Det var mycket mindre och göra och jag var riktigt utvilad efter att ha somnat vid ca 8! Riktigt skönt och få lägga sig i tid. fick sluta tidigare så var hemma vid 4. 3 timmar har gått och jag har fortfarande inte gjort något vetigt! Bara hjälpt till och diskat och käkat lite, annars har jag setat här. Känner mig inte alls trött heller utan jag känner mig pigg och fräsh!

Just nu sitter jag här med tända ljus, har precis betalat en räkning och lyssnar på my heart will go on, Den låten måste vara den finaste jag vet!

Jag är helt slut!

Tror ingen kan förstå vad det här tar på krafterna om man inte varit med om det själv. Det blir inte mycket sömn på natten när man slutar halv 10 och börjar kvart i 7 igen. Fick gå en halvtimme tidigare idag (halv 4) och sen åkte jag direkt ner till stallet och orkade knappt mocka.

jaja så är det, nu har jag precis ätit så ska ta mig en dusch och lägga mig i sängen och kolla på andra avenyn sen sova, Klockan ringer 04.45 imorgon!! Godnatt :)


Vilken förmiddag!

Jag gick upp halv 7 och då stack jag direkt ner till stallet för att ta ut hästarna, mocka och ta mig en ridtur, Det blev konditionsträning på övre vägen. När jag kom hem stack jag ut på en promenad med Kaisa, den vanliga vändan runt djura på 8 km.

Har precis duschat så nu måste jag föna håret och fixa mig lite och ta någoting och äta innan jag åker lite innan 1, Lär skynda mig lite nu, Sover hos Lena inatt så jag kommer hem imorgon eftermddag, Bye!

Godnatt

Nu ska jag sova för imorgon blir det att gå upp tidigt, det kommer bli en jobbig dag!
måste bara ladda upp en bild på Pappa för att det är fars dag,<3

Om mig, just nu!

Min träning och motion är inte speciellt bra just nu. Jag går inte alls så ofta som jag skulle vilja och behöva och mitt gymkort kan man börja undra vad jag ska med det till? Jag skulle verkligen behöva röra på mig mer. Men just nu eller rättare sagt den senaste veckan har praktiken tagit ganska mycket energi av mig. Fast och andra sidan rör man sig otroligt mycket där också, jag tycker man går hela tiden. Trappan från omklädningsrummet till avdelningen jag är på är 9 våningar upp och dom trapporna går jag i även om det finns en hiss, så det är jag lite stolt över, hihi. Men vardagsmotion är bra det också så jag får väll se det lite posetivt iaf.

Kosthållingen jag har just nu tycker jag är ganska så bra, inte skitbra. Men jag äter nyttingt hela tiden och inte så mycket. Ingenting på kvällen alls vilket jag allid gör annars. Men det kan alltid bli bättre, jag har bestämmt mig för att äta bättre och nyttigare men ändå trivas. Men portionerna och sötsaker ska självklart minskas ner lite på. Just nu funderar jag på att sluta äta allting sött och onyttigt som finns! Sötsuget ska BORT helt!

Hyn har blivit så otroligt ful, känns som jag ser en ny finne varje morgon när jag vaknar, ch dom sätter sig även på ryggen nu, görså ont! :( och mina blir alltid så röda för jag kan såklart inte låta bli dom! Min hy är så blek och grå känns det som, jag vill bara brun. Men jag har helt enkelt inte tid att sola någonting nu och jag har inte lust att ha några flänckar från"brun utan sol" när jag har prakrik, men om mindre än 2 månade får jag äntligen lite färg ;)

Håret är jag nöjdare med än vad jag vart på väldigt länge, det länns så fint och fräsht hela tiden och färgen är jag också nöjd med, "alterna" har förändrat och hjälp det! Superbra serie, ni borde testa!

Rummet är jag oroligt nöjd med nu! Det har blivit så mycket finare än det någonsin varigt, och jag håller det välstädat hela tiden, dammar och damsuger minst 2 dagar i veckan och byter sängkläder en gån i veckan. Jag har blivt en riktig städerska ju! Känner även att jag vill flytta hemifrån snart, tänk vad kul och städa och laga mat varje dag och sköta allt själv, Känner mig verkligen redo för det!

Humöret går upp och ner som det alltid gör, den senaste tiden (hela hösten) har kännts väldigt mörk och tråkig, allt har liksom varigt skit men det ska jag inte skriva mer om nu. Fast det har inte bara varit tråkigt, har haft en hel del roligt också! Idag känns allt bra iaf:)

Hästintresset blir bara starkare och starkare känns det som, visst har jag dagar när det känns drygt och gå ner och mocka, när man ä trött och det är mörkt, men när jag väl är nere där så bara njuter jag. Bara lukten av stall och hö få mig att slappna av. och bara står där i boxen och mocka och tänka. Jag älskar hästar och ridning, så är det bara! <3

Familjen, Just nu är det inte så mycket tjaffs här hemma, fast det kan ju ändra sig från dag till dag.

Pengar, Har jag inga problem med alls just nu, Fast vem vill inte bli miljonär? ;)

Vänner, Vissa känns det bätte med, visa sämre.

Sömn, Sover som alltid skitbra, men nu när det är mörkt så mycket, blir jag tröttare på kvällarna och mornarna. så nu sover jag väll extra bra! Har inte precis sömnbesväl och har aldrig haft. 

Alkohol/ fest, Jag älskar sprit! haha ;) nej men jag älskar och festa, dock inte och gå ut. Gillar hemmafester mycket bättre, bara det är med rätt folk! Visst får jag mina perioder när jag känner att jag vill vara nykter ett bra tag, men alkoholsuget kommer alltid tillbaka, men jag gillar inte och vara aspackad!


Söndag

Sitter och smälter matern just nu. Det blev rotfrukter i ugn och kött!

Inatt sov jag iaf över hos Lina, Vi skulle egentligen ta en tripp till Leknand men bensinlampan lyste så vi gick och la oss ist, jag somnade typ på 5 sekunder känndes det som. och tydligen har jag pratat i sömnen och sagt, aj, aj! haha, jag som inte ens pratar i sömnen annars.

Idag har vi inte gjort så mycket, kollat på film och rakat Pila för andra gången, så nu är hon helrakad. och så har jag även hjälpt pappa och lastat av timmer, och jag var ju king på det ;P och han skussade upp mig i skopan också, Tyckte jag var skitroligt när jag var mindre, haha!!

Idag är det ju fars dag så jag vill bara säga att jag har världens bästa pappa! <3

Update

Ja när det händer saker på dagarna har man inte tid att sitta här, och heller inte skriva någonting här. Har inte varit inne å datorn nånting förens nu vilket är otroligt skönt. Det blev inte att skriva mycket varken igår eller idag.

Igår blev det ju praktik och sen förbi kupolen som jag skrev igår. Mamma har även tagit hem svininfluensa sprutan som hon tog på mig och har fortfarande lite ont i armen men inga biverkningar alls. På kvällen sen blev det fest . Jag hade sjukt kul och blev nog lite full ändå. Vi kom hem sent, vet inte exakt vad klockan var men 3 halv 4 kanske eller nått? Så imorse vaknade jag halv 11. Skönt med sovmorgon!

Då åkte jag och Lina ner till höbby och hjälpte Anders och Jonny och städa från gårdagen. eller jag kanske ska säga att vi städade åt dom, haha. Sen bestämde vi oss iaf för att äta någonting ikväll så jag och Lina åkte mot affären och handlade hem en massa mat. så det blev middag hemma hos Anders som jag och Lina lagade, riktigt gött! Efter maten blev det att kolla på film som man fick skratta åt en hel del!!

Nu sitter jag här, lyssnar på lugn musik som "my heart will go on" med celine dion m.m. och är skit trött så jag tänker krypa ner i sängen snart.

Fixade ju utväxten i torsdags, resultatet!
innan

efter


Idioter!

Nu är jag hemma från en farlig bilresa, Nån jävla idiot höll på att köra in i mig och det hände även igår. Är det meningen att jag ska bli ihjälkörd eller? Idioter!

På vägen hem stannade jag i borlänge och köpte ett par vandringskängor och riktiga läderstövlar, det blev dyrt! Men är supernöjd :)

Ska till frisören nu!

Kom hem från stallet för ett tag sen,har varigt ner dit och mockat och tagit ut hästarna. nu har jag precis duschat så ska fixa till mig lite nu och sen ska jag till Nathalie till 10 och blondera utväxten som jag inte kunnde göra i måndags.

Efter jag har gjort det så åker jag hem en sväng och sen vidare mot Falun. Jag jobbar kväll till halv 10 så då sover jag hos Lena inatt eftersom jag börjar kvart i 7 på fredag.

Ska fortsätta här nu, vi hörs imorgon!


Vart hos Lina.

Det blev en kväll hemma hos Lina istället, nu är jag så trött så jag ska krypa ner i min sköna säng, vi hörs imorgon! Natti

Hej!

Jag sitter här och fryser jag är som en isbit, så nu har jag höljt värmen på elementen och hoppas på att det blir varmt!

Praktiken gick bra idag också, jag fick följa med en patient ensam på ultraljud idag. Kul att få se hur det går till, dock fatta jag väll inte så mycket av alla bilderna, men det är ju inte så lätt. Sen har jag även fått träna på och tagit blodsocker, HB och blodtryck idag. Jag har lärt mig så otroligt mycket redan. Väligt mycket om stromi eftersom många har det.

Alla patienter ska tempas varje dag och många har vätskekontroll och på många tas det mycket prover/blodsocker. Det är en hel del läkemedel mot smärta. Jag behöver inte göra några lyft för att min handledare gör inte det inte eftersom hon är gravid så det är min rygg glad för. Vissa av patienterna som är där har jag fått väldigt bra kontakt med, vilket är roligt. och dom är så tacksamma!

Jag trivs superbra och idag har jag inte varigt påväg och svimma vilket jag är glad för. Jag hoppas på att försöka vara med på så mycket "otäckheter" som möjligt. För då kanske jag provar mig på och vara med på en operation om jag blir lite härdad. Det vore skitkul! Jag kommer även vara med på "lab" någon dag.

Nu blir det att sitta här resten av kvällen tills jag ska sova, det finns ju liksom ingenting och göra. / LS

:(

Finns inte så mycket och säga
jag ska sova nu
tårarana bara rinner
det enda jag vill är att allt ska bli bra.


Om praktiken

hejhej

Praktiken går prima och jag trivs, men det är så synd att jag nästan svimmar hela tiden, jag tycker knappt att det är läskit över huvud taget. Men ändå har jag nästan svimmat 2 gånger och fått lov och gått ut ur rummet eller satt mig ner. Första dagen fick jag se när läkaren tog hål på ett sår/ärr på magen vid naveln och den typ sprutade ut 2 deciliter var/blod, och jag kan tala om att det lukar ju inte gott!

Patienterna är väldigt varierande och det har redan kommit och åkt nya människor. Alla är väldigt olika. En ligger nästan för döden, dom flesta ligger där efter att dom har opereratrat, en har operarat magsäveken mindre p.g.a övervikt (det skulle jag också vilja!) och vi har även en person som är lika gammal som mig där, som har väligt stora problem med magen, och här klagar jag på magkatarr, Stackars han alltså!

Har precis ridit, hann med det eftersom att jag fick sluta lite tidigare. Nu ska jag ta mig en dusch!

Nu åker jag mot Borlänge/Falun!

Nehe, det var bara att sätta sig i bilen och åka hem igen. Nathalie var nämligen sjuk och dom hade försökt ringa på min gamla mobil och eftersom jag inte ändrat till mitt nya nummer där så fick jag reda på det när jag kom dit. Så det blev inget fint hår idag inte, tråkigt men jag skulle boka en ny tid istället sa Ulrika eftersom hon troligtvis var tillbaka imorgon.

Nu har jag precis packat klart så jag ska bara fixa lite med matdosa och så. Ska jag bege mig mot borlänge och kolla på lite kläder och sen fortsätter jag mot Falun och praktiken. Det kommer bli att åka mycket bil den här månaden alltså.

Inatt sover jag hos faster Lena eftersom jag börjar kvart i 7 imorgonbitti. Hon bor ca en mil utanför Falun så då slipper jag åka så långt:) Jag kommer hem runt 5-halv 6 imorgon så då får ni veta hur det går för mig på praktiken. Är så jäkla nervös att jag inte kommer hitta, alltså in till själva avdelningen. Jag hoppas det här ska gå bra nu. Håll tummarna!

Kallt!

Godmorgon! Jag fryser som en, ja någonting. Men det var iaf lätt och ta sig upp ur sängen. Jag har nämligen bara sovit med ett duntäcke inatt, annars brukar jag ha 2! jag kollade fel på tiden igår. Jag ska vara hos frisören klockan 9 och inte halv 9 som jag trodde. Men nu är jag uppe iaf så det är väll bra, hehe!

Jag ska fortsätta fixa mig lite här och kanske springa några gånger upp och ner för trappan så jag blir varm, haha!

sanningen tystnar

Jag ser i dina ögon men jag vill inte kolla mer
jag ser en gnistra som aldrig kommer slockan mer
Förlåt, men jag måste få förklara mig
för det här gör inte bra för dig
Kan jag nog inte försvara dig

och då ser jag en mening
men meningen är den min vän
att om du kommer såra mig
så får du vara mig själv igen
för varje gång du gråter känns det att man lever
och istället för att såra dig så lever jag hellre med ensamheten
Fast jag vet inte vad som kommer hända nu
Fast jag vet vad som hänt förut
Men nån gång kommer tiden och tar dig
men kännslan jag får ej, den tar nästan livet av mig
Varför kan man inte bara stanna tiden för att sedan bygga sig en bro
för att slippa falla i den grop
som leder till ett hav utav lögner
och kännslan jag får är som att sitta i ett rum utan fönster

Mörkeret tar över och sanningen tystnar
hör på mig nu för jag vet att du lyssnar
allting är svart och jag vill nu bli växlad
och ljuset är tufast att använda bäcksvart

Mörkeret tar över och sanningen tystnar
hör på mig nu för jag vet att du lyssnar
allting är svart och jag vill nu bli växlad
för ljuset är tufast att använda bäcksvart

Jag vet, att inget kommer av sig själv
och skulle vinden vända
skulle redan vinden vänt
så jag ångrar, att jag hoppades från början
att allt skulle avta, allt som möckades att följas
jag försöker, sluta sakna när jag orkar
jag önskar ibland att inte vakna när jag somnar
varje natt så ser jag ett högt berg och en gravsten
jag ser du hoppar ner och efter det så hoppar jag med
och det tyder på att vi väntar på ett avsked
och har du inte sagt det snart så säger jag det
fast jag älskar dig du är allt i min värld
fast som det ser ut nu så finns det inget kvar här

och det tyder på att vi väntar på ett avsked
och har du inte sagt det snart så säger jag det
fast jag älskar dig du är allt i min värld
fast som det ser ut nu så finns det inget kvar här

Mörkeret tar över och sanningen tystnar
hör på mig nu för jag vet att du lyssnar
allting är svart och jag vill nu bli växlad
för ljuset är tufast att använda bäcksvart

Mörkeret tar över och sanningen tystnar
hör på mig nu för jag vet att du lyssnar
allting är svart och jag vill nu bli växlad
för ljuset är tufast att använda bäcksvart

Mörkeret tar över och sanningen tystnar
hör på mig nu för jag vet att du lyssnar
allting är svart och jag vill nu bli växlad
för ljuset är tufast att använda bäcksvart

Mörkeret tar över och sanningen tystnar
hör på mig nu för jag vet att du lyssnar
allting är svart och jag vill nu bli växlad
för ljuset är tufast att använda bäcksvart

Lovet är slut!

Nu är lovet slut, det har varigt så himla bra, för jag hatar verkigen skolan just nu! här sitter jag iaf med en massa tankar som bara yr i huvet på mig. Är så otroligt nervös för praktiken nämligen. kommer fan åka 2 timmar innan jag börjar, eller iaf nästan. Jag kommer väll inte hitta dit! haha

Jag har precis duschat och nu ska jag gå och lägga mig, för ska ju upp tidigt imorgon? :s usch, jag som har fått sova tills jag vaknar i en vecka nu så jag kommer inte orka kliva upp när klockan ringer!


Från igår.

Igår blev det ju att träffas hemma vid Lina. Vi gjorde hembakad pizza som blev supergod och så förfestade vi där och åkte även ner till Anders en sväng.

Kvällen vart superlyckad och jag hade jättekul! Här kommer lite bilder:)


Seg dag med Lina:)

Vilken seg dag det har varigt idag, dåligt väder grått, trist och kallt. Men jag har varigt med Lina hela dagen. Vi har inte gjort mycket alls, vi har typ bara ätit kalopps, kollat på film och spelat kalaha,( haha det var ett tag sen! )Sen var vi ner i stallet också.

Snart kan jag använda min pälsmössa så kallt som det är!

hemma,

nu äre dags och sova efter en rolig och lyckad kväll ! :)

RSS 2.0