mörker

Det har blivit så mörkt och mörkare blir det vilket jag inte alls gillar. Inte blev det bättre för att det blev vintertid heller! Så även om jag inte vill ha snö så vill jag ändå att det ska komma ner lite så att det blir vitt på marken. Jag hatar mörker och jag tycker inte längre om att jobba kväll för att det är så mörkt. Jag är helt enkelt mörkrädd... riktigt mörkrädd faktist. Jag försöker ignorera det men det är inte alltid så lätt när jag hela tiden inbildar mig en massa saker. Så när det är mörkt vill jag bara vara hemma!!

Nej godnatt, imorgon väntar inte bara en ny vecka och nya möjligheter utan en ny månad också! :) / LS


Björnspår!!

Hej!

Idag har jag inte hunnit med så mycket eftersom jag sov rätt så länge. Men en långpromenad och en ridtur har det blivit. Dom har även sett björnspår inte alls långt från stallet nu vilket inte alls känns så roligt. Jag vet snart inte vart jag törs rida någonstans. För tänk om man skulle möta på en björn när man är ute och rider. Då hoppas jag att Pila är nog snabb för att springa ifrån björnen ;) Men ännu värre vore det ju om man var ute och gick själv! Nej björnen får gärna gå och sova för vintern nu! :)

Nu ska jag åka till jobbet!


Något som gör mig glad

När någon annan är tacksam för det man gör. Ikväll på jobbet fick jag höra flera gånger. "du är så duktig!" och "jag tycker om dig jag". Man får så himla mycket tillbaka när man jobbar med gammla människor och det är det som är så roligt. Att få känna sig uppskattad och omtyckt betyder så himla mycket. Jag älskar mitt jobb och jag älskar mina pensionärer!!


Lördag

Godmorgon!

Idag vaknar jag upp och känner mig inte precis som vanligt. Jag festade och var full igår vilket jag inte vart seni Augusti! Det känns nästan som jag glömt bort hur man mår dagen efter man druckit. Jag är väll inte precis bakis men lite seg och tung i huvet, haha.

Idag ska jag ut och springa, men annars vet jag inte riktigt vad som händer, jobb kl 6 iaf. Det är skit tråkigt väder verkligen. Så himla mörkt och ännu värre blir det när det blir vintertid imorgon!

Skriver av mig!!!

Måste bara få skriva av mig lite känner jag för just nu när jag sitter här och skriver så känns det som jag har världens mest meningslösa och tråkigaste liv. Samtidigt vet jag väl att det inte är så. Det finns dom som har det mycket mycket värre än jag. Det finns det altid, hur sjuk jag än skulle vara. Men just nu är jag så förbannat jävla less på mina problem och sjukdommar. Titzes syndrom, låga gärnvärden, höga trombosyter (eller vad det nu heter), eksemliknande och svällda ögon, i stort sett ständigt illamående, stressad m.m...

Bara en masa "småfel" men som för mig börjar bli väldigt stora och jobbiga eftersom jag är så nervös och orolig av mig för minsta lilla. Jag kan helt enkelt inte beskriva hur psykiskt dåligt jag mår just nu över detta. Men samtidigt är jag så jävla glad också för jag ska snart få en dröm upfylld. Jag ska få hem min lilla valp och jag fyller snart 20. Så ja, det är väll det som gör att jag inte går in i en djup depression! Jobbar just nu, iaf denna vecka ganska mycket också och det gör mig också rätt stressad eftersom jag inte hinner med det jag vill och jag känner att jag behöver så mycket pengar som möjligt eftersom jag inte kommer kunna jobba så mycket när valpen kommer hem.

Idag har jag iaf fått sova ut vilket var otroligt skönt. efter det har jag vart ute sprungit i regnvädret + tränat med vikter vilket gick superbra! Sen blev det lunch på gagnefs pizzeria och så har jag träffat läkaren. jag skulle egentligen på ett återbesök bara. Men det blev en hel del annat prat om alla problem jag har.

Nej nu ska jag bara ta det lugnt innan jag börjar jobba ikväll. Egentligen skulle jag bara vilja hitta på något roligt nu för att komma in i andra tankar. En brafest skulle ju inte vara helt fel? ;) Dricker fan aldrig längre, vilken pensioär jag har blivit!! Men det sägs ju att man blir som man umgås, och jag jobbar ju men gamla så! haha

Skitdåliga bilder, men såhär ser iaf mitt ena öga ut:


Bjuder även på lite gamla bilder!

jobb

Hej!
jobb jobb, den här veckan består bara av jobb vilket är otroligt tråkigt att blogga om! Idag har jag jobbat till 3 och sen blev det en sväng ner till stallet för att mocka. Nu har Pila äntligen fått vinterskor och brod så nu kan vi rida ordentligt igen, Men idag hinner jag inte hur gärna jag än vill eftersom jag börjar jobba om en timme igen. Men allt jag jobbade i september har då lönat sig, fick mit lönebesked idag och nog blir det allt en hel del pengar som ramlar in på kontot imorgon! :D

Nej dags att käka någonting innan jag börjar jobba!

Helgen!

Äääntligen hemma skulle man kunna säga. Nog för att helgen har vart bra men alla dessa timmar och mil i bilen gör en ganska sliten. 140 mil har vi väll åkt samanlagt och 90 bara idag. Men jag är glad ändå för idag har jag ju fått träffa valpkullen, mamman och uppfödaren. och det enda jag kan säga är att nu längtar jag bara ännu mer!! Den 16 november ska jag hämta henne! :) alltså om drygt 3 veckor.

Nu ska jag sova för jag börjar kl 7 imorgon, natti

Mot Småland & Skåne!

Hej! skrev ett inlägg igår men ser nu att det inte blev med. iaf har jag jobbat idag från 7-14 och idag var jag riktigt duktig och gick till jobbet! :D Nu har jag packat ihop mina grejer inför helgen och snart ska vi (jag och pappa) sätta oss i bilen mot Småland där vi ska sova i 2 nätter hon min faster Ulla. Trivs så himla bra hemma hos dom och det var riktigt länge sen jag var där nu så det ska bli roligt! :) På söndag bär det av mot skåne för att äntligen få träffa min blivande valp!!! :D Komer hem sent på söndag kväll.

Trevlig helg alla! Det ska jag ha :)

Här är några fler bilder på valparna:


Godnatt

Nu ska det bli så himla skönt och sova, är som sagt ledig imorgon men klockan ringer ändå för jag tänkte ta ut hästarna. Får se om det blir en tripp till borlänge imorgon eller vad jag ska hitta på. Visst verkar jag ha ett rätt jobbigt liv som knappt hinner med det jag ska? ;) haha nej just nu är det väldigt lite jobb och väldigt mycket fritid. och passen jag jobbar är oftast korta (som ikväll 3 timmar). Blir lite stressad när jag inte får jobba så mycket eftersom jag vill ha massa pengar men samtidigt tycker jag att jag är värd att vara lite ledig också!

Vet ni vad jag precis kom på? Funderar på att göra om min hårfärg lite. Men vet inte om jag törs.. Har ju vart blond hela mitt liv liksom. Men jag vågade ju klippa av mig håret så varför skulle jag inte kunna färga det? Tror dock att jag skulle se väldigt blek ut i mörkare hår. nej vi får se hur det bli med den saken.. jag vill nog vara blond ;)


studentveckan

Onsdag

Det har vart riktigt fint väder idag trotts att snön är här. Solen har lyst hela dagen men tyvärr är det  jäkligt kallt. Jag var ute på en promenad på förmiddan och jag trodde jag skulle frysa ihjäl men som ni märker överlevde jag :) Annars har jag inte gjort ett skit för jag mår lite dåligt idag. Men ska åka och jobba 3 timmar nu på kvällen, det är inte mycket men lite pengar kommer in på kontot iaf. Det är min 5é kväll irad så det ska bli skönt med ledighet imorgon. jag vill ju lägga mig tidigt!

Nej men ha en fortsatt trevlig dag alla! :) /LS

snö!

godmorgon!

Jag vaknade precis (vaknar alltid kl 8 nu för tiden) och jag har sovit så himla skönt inatt. Tror jag har drömt om valpen precis hela natten. Kan inte beskriva hur mycket jag längtar! Men idag fyller hon 4 veckor vilket innebär 4 veckor kvar tills hon kommer hem ! :)

Något som dock förstörde den här morgonen är all snö. Inte redan?! Hoppas verkligen att det inte blir en sån där kall vinter med 30 minus och 2 meter snö i år med. jag som fryser redan liksom. Så nu är det bara att byta till vinterdäcken som är så bedrövligt fula, usch!

Minus på vågen!

Imorse vägde jag mig för första gången på flera månader. Kommer inte ens ihåg vad jag vägde då men det var då mer än vad vågen visade nu iaf! Jag måste iaf ha gått ner 3 kilo. Anledninge till att jag inte brukar väga mig är för att jag mår så fruktansvärt dåligt om jag går upp lite och att vågen egentligen inte säger mig speciellt mycket, det kan vara så lite som spelar roll, vilken tid på dygnet, om man vart på toa innan, om man ätit, eller vad man har på sig.. Jag tycker inte man ska låsa sig fast på vad man väger utan istället titta på hur man ser ut! Muskler väger ju också. Därför har jag bestämt mig för att inte väga mig. Hoppas bara på att jag kan fortsätta hålla mig ifrån vågen nu i framöver.

Imorse gick jag upp vid halv 8 och åkte ner till stallet och mockade och gjorde klart, sen har jag vart ute på en långpromnad + sprungit 2 km. Tänkte ida nu men nu regnar det ännu mer! Verkligen tråkigt väder, bara regn och grått. Nu ska jag bara mysa innan jag börjar jobba vid 3! :)

föresten vi har ju gjort om i köket! Här kommer en dålig bild, allt är inte klart än men snart så! :)

Måndag

Måndag, en ny dag och en ny vecka. Dags att ta tag i allt!

Det har vart lite dålig uppdatering under helgen. Men jag har helt enkelt inte setat vid datorn så mycket eftersom det har vart så fint väder! Så jag har vart ute den mesta tiden! Fixat i trädgården, höstpyntat, krattat massa löv och kört in ved och så. Känner mig kanska sliten kan jag tala om och jag har lyckats fått ont i handleden igen.. Dags att ta det lite lugnt, så går det nog över snart!

Jag har jobbat kväll 3 dagar i rad nu och har 2 kvällar kvar. Lite drygt eftersom jag är så kvällstrött men det går. Nu ska jag iaf borsta tänderna och lägga mig och hoppas på att slippa illamåendet som jag får varje kväll när jag lägger mig, ja nog blir man matt på allt ibland!! alla dessa småfel, Jag vet att jag skriver en hel del om det men duger det inte så finns det andra bloggar att läsa ;) Jag skriver det jag vill helt enkelt.

Nu längtar jag bara så sjukt mycket till helgen ska ni veta!!! :) Godnatt

God kväll

...alla vänner och bekanta!

Idag har jag vart ledig och under min lediga dag har jag hunnit med mycket. Jag började dagen med en riktigt skön låång promenad runt österfors och efter det bar det av ner i stallet för att mocka och ta en ridtur. Pila var pigg och glad eftersom hon har stått några dagar nu! Annrs har jag och Lina vart vid slakteriet och kollat, glidit runt i seaten och lite annat.

Nu ska jag snart lägga mig, Här hemma planeras en resa för fulla muggar kan jag lova! Nästa resa bär det av till USA, bl.a kalifornien. Mamma och Pappa ska dit och jag ska nog också med. Fast det är ett tag kvar tills den resan, men den bör planeras ganska mycket eftersom vi kommer resa runt precis som vi gjorde för 4 år sen! :) å vad kul!!

Nej vad trött jag är nu, har vart riktigt aktiv idag. Så ska skryta lite och säga att min stegräknare visar just nu 24000 steg idag ;) Så nu kan jag sova gott, Godnatt.


Torsdag

Idag blev det lite oväntat jobb 7-12. Annars har jag inte gjort så mycket, Vart i stallet, krattat löv, putsat fönstrena och städat typ! Nu har jag kollat på tv vilket nästan aldrig händer och nu ska jag sova, ledig imorgon men i helgen blir det lite jobb iaf. ääh jag hade inte mycket och säga nu. Men ha det så bra och sköt om er! <3


:)




Vilken lättnad!!

ÅÅÅÅÅ vilken lättnad!! Coloskopin är över och min tarm såg fin ut. Ingen polyp, canser eller annat kunde hittas och ni kan aldrig förstå vilken lättnad jag har i kroppen just nu! Jag har nämligen gått och oroat mig något fuktansvärt över den här dagen. Jag underar såklart fortfarande varför jag periodvis blöder så mycket från tarmen. Men det känns så jävla bra att ha fått kolla upp det ordentligt! :) Så nu ska jag äntligen få äta lite mat och hoppas jag blir bättre snart, fläskkörv blir det och jag tror min mage kommer bli glad över lite att arbeta med :D


(Y)


Laxabon

Den här dagen händer det absolut ingeting. Jag dricker Laxabon inför imorgon (jag ska göra en coloskopi) 4 LITER ska jag få i mig och det smakar skit. Jag får inte äta något heller utan bara dricka kaffe,te eller apelsinsaft. hehe. Längtar redan tills jag får äta imorgon kväll!!

Nu ska jag lägga mig vid tvn och glo lite! :) / LS

Update 17.21:
Vilken helvets dag rent utsagt!!! Jag har bara fått i mig hälften av äcklet och jag spyr bara upp det jag dricker på en gång... Jag mår verkligen åt helvete. USCH!!!!!!

101010

Helgen:
Jag har mestadels jobbat hela helgen (Kväll i fredags och dag igår och idag.) Men nu är jag ledig en vecka. Ja.. vad jag vet nu iaf! Känns lite segt men ändå skönt. Så nu ska jag försöka få lite saker gjorda när jag är ledig. Annars var jag och Sofie förbi Hanna igår som hade fest eftersom hon fyller år snart! Kul att träffa lite folk man inte träffat på länge! :) Idag har det vart underbart väder så jag och Pila tog oss en promenad i solskenet!

Nej nu ska jag ta en grogg och lugna nerverna!! :D Här kommer några bilder från idag!

Mot Bäsna!

Nu åker jag och Sofie mot Bäsna snart! :D


segar

Hej!

Viken slapp förmiddag, men det behöver jag, för jag har något för mig hela tiden! Jag har städat, rensat  och grejat lite i rummet. Jag har fortfarande inte klätt på mig, men jag vet nämligen inte vad jag ska göra först? Stallet, eller träna.. vi får se helt enkelt. Men jag ska nog sätta lite fart så jag hinner med allt jag ska göra.

Lite nya bilder på valparna, tänk att någon av dom blir MIN!! :D





Onsdag

NUUuu kom jag in! Det hr vart något "driftfel" på blogg.se, så jag har inte kommit in förens nu. Idag så har jag iaf jobbat och efter det bar det av till farbror doktorn för att gå igenom min hälsa över lag kan man säga. Min hy ser ju fortfarade bedrövlig ut och jag har fått ett bättre akne gel, mina "eksem" ville han inte göra något åt än eftersom jag inte skulle äta någon pencelinkur just nu eftersom jag ska göra en undersökning nästa vecka... Men nog om det nu!

När jag kom hem har jag inte gjort så mycket, det blev en promenad nu på kvällskvisten och nu har jag precis duschat och ska prova min akne gel innan jag sover. Godnatt :)

Kooiker

"Kooiker" är den rasen som min valp är. Många vet inte riktigt vad det är för hund. Inte så konstigt eftersom den är väldigt ovanlig än sålänge. Här är lite "fakta" om rasen iaf! :) Idag blir min valp 2 veckor gammal. Tiden går frammåt men väldigt sakta!

Kooikerhondjen är sunt byggd , och kan bli mycket gammal. Det är inte helt ovanligt att de blir så gamla som 15 år eller mer. Det är en ras med stora inbördes variationer. Både storlek, typ och sätt skiljer ganska mycket. Den eftersträvade storleken ligger för tikar runt 38 cm, och för hanar runt 40 cm i mankhöjd. Den ska vara av nästan kvadratisk modell. Pälsen är medellång, lätt vågig eller rak. Strukturen får inte vara för fin, och den ska ha riklig underull. Färgen är vit med orangeröda fläckar, samt med svarta fransar på öron. Kooikern rör sig med lätta elastiska rörelser.

Kooikern är en alert, aktiv och intelligent hund med ett gladlynt temperament. Den är mycket lättlärd och blir lätt en trogen och älskad familjemedlem. Den är väldigt lagom till sitt yttre men är inte så enkel i sin mentalitet. Det krävs träning för att kunna ta tillvara på dess kapacitet och låta den utvecklas till en trygg och stabil hund. Rasen är väldigt lyhörd och reagerar snabbt, vilket kan vara både positivt och negativt. Obehagliga upplevelser kan behöva bearbetas direkt och ska inte ignoreras av hundägaren.
Hemma vaktar den gärna men utanför hemmet är den ganska ointresserad av främmande människor. Den tyr sig till de vuxna i familjen och vill ha en tydlig ledare.

Även om den klassificeras som sällskapshund så behöver den aktiveras. Det finns många aktiviteter som passar Kooikern. Exempelvis agility, flyball, lydnad samt bruksgrenar som spår och sök mm.

Pälsen är lättskött och kräver nästintill ingen skötsel, enstaka tovor bakom öronen kan dock förekomma. Den fäller rejält som de flesta pälshundar på vår och höst. Ett aktivt borstande under dessa perioder får snabbt ordning på pälsen igen. Pälsen luktar sällan blöt hund och är smutsavvisande, så bad är sällan nödvändigt, men görs naturligtvis vid behov. I övrigt är det den dagliga omsorgen och regelbunden kloklippning som gäller för alla hundar.


Promenad med Pila

Idag har jag vart till vårdcentralen och tagit prover. När jag kom hem därifrån bytte jag om till träningskläderna och gick ner i stallet för att ta med mig Pila på en powerwalk. Smart att kominera när man inte har tid att både motionera sig själv och Pila, då tar man både och på bara en runda. Dags att fixa iordning sig för jobb nu!

Tog några bilder på åkern! :) Men inte var det lätt att få en bild när hon inte åt, endast en bild blev det som hon tog upp huvet på och då står hon konstigt med bakbenen iastället. hehe ;P


Den bästa jag har <3

ledsamt

Jag försöker och försöker att inte tänka så mycket, jag försöker hålla tårarna borta och le men det är svårt. Det är så otroligt jobbigt att inte veta. Min kropp är fylld av oro och smärta och det känns som jag har en stor sten i bröstet som tynger ner hela min kropp. En ond sten som vill att jag ska må dåligt. Det gör ont i både bröstet och magen. Men den största smärtan sitter i huvet - att inte veta! Just nu är jag så nervös och rädd för att få ett negativt svar.

Det här året har verkligen vart olycksdrabbat, jag har vart sjuk hela året mer eller mindre. Det känns som jag inte gör något annat än att springa på vårdcentalen, sjukhus och ungdomsmotagningar. Jag trodde jag höll på att bli fisk nu. Men istället går det åt helt fel håll. Jag mår bara sämre och sämre igen och tårarna bara rinner.

Jag hoppas att alla håller tummarna för att det går bra för mig nästa vecka!

:(


L.S





Har sminkat över alla hemska eksem jag har. Men ansiktet ser jävligt svullet ut? :S Jaja, jag får väll leva med det..

Jag har af haft en riktigt skön dag. Fört en promenad med Lina och sedan en lång skön ridtur i skogen. Sen har jag vart till Borlänge för att fika med Carro som är hemma under dagen och åker till Turkiet imorgon. Inte lite avensjuk man blir!

1 oktober

Tänkte föröka mig på ett bloggnlägg. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, vad jag gjort dom senaste 3 veckorna? Nej.. Det skulle bli väldigt ointressant att läsa.

Men vad jag gör just nu är att jag jobbar på för fullt. I september jobbade jag för mycket så jag blev rödmarkerad dom sista dagarna så nu har jag vart ledig i 2 dagar eftersom jag var för dyr och kom in på den kvalificerade lönen och då blir det dubbel lön på dom timmarna som är för många, lite krongligt. Men jäklar vilken härlig lön jag kommer få sen ;) Idag är jag också ledig men jag jobbar i helgen och jag hoppas även att jag kommer få jobba mycket i oktober och början av noveber eftersom jag sedan kommer vara ledig när jag får min hund.

Förutom och jobba hinner jag inte med så mycket, tyvärr. Men jag är i stallet, ute och går varje dag och försöker hinna med vännerna. Men tiden räcker inte, dagarna skulle behöva mycket fler timmar!! Det som har vart rätt jobbigt ett tag nu är att jobbet har gått för allting annat och jag känner fruktansvärt otillräcklig till allt. Jag måste börja tänka på mig själv mer, vad jag vill göra och inte bara jobba. och när ska jag hinne festa liksom??

Börjar känna mig sjuk igen också, ni vet som det var i våras? Men jag ska iaf till lassarettet om 2 veckor, så jag ska föröka stå ut och hoppas på att dom hittar något fel så att dom kan hjälpa mig. Har trotts allt dragits med det här väääldigt länge nu, lika min hy ser förjävlig ut. Jag har fortfarnade inte fått någon läkartid, jag vill bara bli av med alla dessa eksem nu.

Igår var jag till frisören, så vi får se om jag orkar lägga upp någon bild sen :) Nu är det iaf dags att kliva upp ur sängen och få någonting gjort idag, först väntar en 40 min powerwalk! och vad ska jag göra sen? sova framför tvn kanske?

Ha det gött, vi ses :)


RSS 2.0