Tiiiisdag

tjaaaa, skriver några rader innan jag går och lägger mig, är astrött!
Inatt sov jag som sagt hos Sarah och på morgonen ringde klockan för då skulle vi ner till stallet och ta ut hästarna. Pila skötte sig kanon :D Sen drog vi till borlänge för att shoppa, och där hittade vi även på Lina, Zandra och Johanna. Det blev inte mycket inhandlat för mig kan jag säga, jag blir fruktansvärt snål när jag får mycket pengar, men det är ju bra också kanske..? Jag köpte endast en fondation, och 2 bodylotion. Jag har gått och suktat efer en av dom länge inne på kicks för det luktar så otroligt gott, 175 spänn kostar det men det är den värld, jag kommer lukta som ett smultron hela jag ;) :D

När jag kom hem somnade jag på soffan och sedan ringde klockan för då var det dags för jobb, 17-21 har jag jobbat idag vilket är ett väldigt kort och skönt pass. Fast idag var det inte så roligt och jobba eftersom en av mina favoriter har avlidit idag.. Fruktansvärt tragiskt allting! :(

Nej nu ska jag söva, bjuder på några bilder från idag! (usch jag måste färga håret!!)

proppmätt!

usch vad ointressant min blogg har blivit känns det som! Men jag får inte glömma att jag endast skriver för MIN egen skull. Jag har iaf nyss vart ute och gått och ätit och nu är jag proppmätt, usch inte bra att äta sig så där mätt, för nu mår jag illa. :S

Nu tänkte jag ta ett jämfotaskutt in i duschen och sedan knalla hem till Sarah och sova öven där inatt. Har inte sett bruden på år och dagar nu!!

imöro blir det kupolen, vi hörs!

jobbat i Insjön

Hej!

Imorse ringde jobbet vid 8 och behövde personal i Insjön för det var kris. jag är inte ens inskoand där längre eftersom det var evigheter sen jag var där. Men jag stälde upp ändå. Så det var bara att skynda sig ta ut hästarna och fara iväg.

jag kom precis hem nu och egentligen skulle jag ha jobbat kväll (17-21) i djura men det slapp jag. Så sjukt trist väder är det idag så jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, föresten funkar min plattång igen!! :D / LS


Tråkigt

Jag borde inte blogga nu för jag har inget att skriva över huvut taget! På eftermiddan blev det en promenad i skogen med Kaisa och sen vidare ner till stallet. Sen har jag vart till Gagnef en sväng men nu då? Jag har så fruktansvärt tråkigt!! Sitter och spelar spindelharpan vilket säger en hel del. Mamma och pappa är hemma nu iaf, sådet är kul med lite sällskap.

Jag vill hitta på något men vet inte vad! :P

Otur

men jaha, för några veckor sen gick min kamera sönder, den blev troligtvis fuktskadad när vi var på grönan och nu är det typ 3 fläckar som syns på varenda bild. imorse när jag skulle platta mitt hår funkade inte plattången, den bara stog och blinkade och pep! Så himla typiskt.. Så nu blir det att investera sig en ny plattång och en ny kamera, troligtvis blir det en systemkamera. Men det är ändå så onödigt, kunde det inte fått vara helt nu när jag ska SPARA pengar!

Nu har jag jobbat klart iaf, jag hade tänkt åka till kupolen när jag slutade men nu har jag absolut ingen lust med det. Så det blir nog en ridtur och en promenad på eftermiddan istället! :)

/LS

Bilder ni aldrig sett

Jag tror aldrig dessa bilder har funnits med i min blogg faktist. Jag stoppade i gamla skivor i datorn och hittade.. ja ni ser själva. Massa bilder på mig från när jag var ca 13-14 år. Det var på många sätt och vis en fruktansvärt tid i  mitt liv som för många andra tonårinar i den åldern. Jag tror inte jag är mogen nog att berätta varför och hur allting var här på bloggen ännu så därför skippar jag det även om jag gjärna skulle skra av all skit.

Men om man säger såhär, om jag tycker jag har förändrats mycket på 3 år, så är det ingeting mot vad jag gjort på 5-6 år. Behöver jag ens säga att jag var en TÖNT!!!?

haha, fan vad liten jag är!


Det är inte snyggt att ta bilder UNDERIFRÅN?! Fast långa ögonfransar hade jag då!



Första gången jag tar en bild på mig själv?


Den här bilden tyckte jag var skitsnygg då minns jag. för det första är mitt hår pissblött...


buskiga ögonbryn!!!


Jag tyckte det var skitsnyggt med utväxt på blonderat hår på den tiden, här har jag blött utväxten för att det ska se mörkare ut!! hm


Den här bilden var jag också jättenöjd med...


även denna...



Nej just nu kännde jag att jag är jävligt snygg mot då!

19.35

Dagen har tillbringats på insjödagen, sen när jag kom hem klippte jag gräset, och efter det blev det en promenad i skogen med Minna (för det blev aldrig av imorse).

Har så mycket att skriva, men jag får liksom inga ord, dom bara finns där i huvet men vill inte komma ut. Jaja jag sitter här vid datorn och är riktigt mätt efter att ha ätit gulachsoppa och baguett. Har ingen vidare aptit just nu vilket kanske kan bero på att jag inte är spreciellt bra i magen sedan Tunisien, jag trodde det skulle bli bra bara vi kom hem men så blev det inte.. men det här smakade riktigt bra :)

Nu är det bara att ta tag i disken, städning, eldning och sen ska jag duscha. Dom andra är på Skutan ikväll men jag stannar hemma, eftersom jag inte har någon lust att gå ut nykter och klä upp mig, sen jobbar jag imorgon.


Lördag

hejhejhallå

Idag ringde klockan halv 8 för jag skulle ta ut hästarna så nu är det fixat. Pila tog jag med mig upp på gården så hon får gå i den här hagen, för här finns det lite mer gräs åt damen att tugga på. Så medans jag sitter här och skriver kan jag se henne genom köksfönstret gå och beta :) <3

Jag är fortfaranade inte frisk, bara massa snor i näsan och slem i halsen som aldrig ger sig, men nu skiter jag i det, jag ska faktist ta mig en kort promenad ändå, för jag behöver verkligen röra på mig. det var år och dagar sen nu. Det är dags att börja ta tag inför mitt mål nu! :D fy satan vad jag ska kämpa!!!!

Efter promenaden får vi se vad som händer helot enkelt, är sugen på att åka till borlänge, men det visar sig.
/LS

Fredag

Idag har jag ridit på Pila och hon skötte sig kanon, vi tog även en galopp vilket vi inte gjort på väldigt LÄNGE, och jäklar vad fort det gick :D

Idag har jag även fått min feta lön vilket känns underbart!!! 

Men nu är det dags att fara iväg till jobbet, länge sen jag jobbade nu också, hela veckor, så det känns nästan lite kul! :)

/LS

LS


Torsdag

hej på er!

Idag har jag inte gjort mycket alls. Bara städat av lite här hemma och sen vart i stallet och ridit med Annkie och Carina. Orkar inte göra så mycket heller är fortfarande lite havldålig, förkyld och just nu mår jag riktigt illa.

Jag fick mitt lönebesked idag och imorgon kommer den in på kontot. Det blir en hög lön, så mycket har jag nog aldrig fått på bara en månad! Undra vad jag ska göra för den då? :D den största delen ska sparas och så har jag både häst och bil som kräver en del pengar. Märker nu hur billigt det kommer bli med kläder när man inte går i skolan, förut har man velat uppdaterat garderoben rätt ofta, vilkt inte kommer behövas nu, skönt!

ää egentligen har jag inget vettigt att skriva nu så jag slutar här. / LS

Pajaz

Kikar ibland in på hemsidan av den ridskola som Pajaz står på, för ibland finns det lite nya bilder vilket är roligt att se men ändå förjävigt, för då börjar jag bara sakan han ännu mer. Jag vill ju åka upp till sundsvall för att hälsa på han men det är omöjligt att få tag på ridskolan verkar det som.. Dom svarar varken på mail eller telefon!!!

Pajaz är en häst jag aldrig kommer sluta sakna och jag vill ha han tillbaka <3

Onsdag

mornig på er alla som är vakna! Igår blev det den traditionella turen till donken som vi alltid gör när någon får körkort! Just nu sitter jag bara och funderar på vad jag ska hitta på idag, först och främst ska jag städa mitt rum vilket är riktigt välbehövligt! Det enda jag vet just nu är att jag ska till Britta och passa henne kl 1. Annars får vi se, egentligen borde jag väll bara vara hemma och ta det lugnt så jag blir frisk någon gång men det finns ingen ro till det heller.

Jag är ju ledig och har någon typ av semester? Det finns inte lika mycket jobb nu heller eftersom alla ordinare är tillbaka från semesten, fast jag tycker det är lite skönt och vara ledig också. Fast lär ta tag i och söka lite andra jobb också för pengar kan man inte vara utan! 

Regnkläder!

Det regnar och regnar och verkar aldrig sluta. Jag har vart ute och ridit och blöt blev jag då allt och nu ska jag ut i skogen och jaga, men problemet är bara att jag har inga regnkläder och får ta på mig några gammla som vi haft sen 70 talet typ.. Jag ser inte klok ut kan jag säga, gula regnbyxor och orange regnjacka! HAHA

Nej, regntäcke till Pila har jag råd att lägga ner fera hundra på men jag kan inte köpa mig ett eget regnställ? Det är helt enkelt inte lika roligt. Men på fredag får jag LÖN (längtar!!) och då ska jag köpa mig ett riktigt regnställ. :)

Första bilderna från resan

Seg dator, seg blogg, ja segt går det men börjar lägga upp nåra bilder från Tunisien.

Grattis Lina!

Till körkortet!!!! :D

Godmorgon

Det blev aldrig att jag skussade inatt vilket var otroligt skönt att slippa. Men såklart vaknar jag tidigt ändå eftersom jag är lite förkyld och hostar så när man ligger ner blir det bara ännu värre.

Jag hade tänkt följa med ut och jaga idag med, men det är så tråkigt väder, men vi får väll se sen hur det blir.

Har inga pengar på mobilen heller eftersom det tog slut efter Tunisien, jag har abonemang och vid 600 kr har eller nått sånt har jag en spärr och kan jag inte ringa mer! Riktigt störande att inte ha pengar när man är van att alltid ha det eftersom det inte brukar överstiga den summan annars. Så nu vet ni varför jag inte kan svara på sms, och det är en hel vecka tills det blir ny månad och jag får pengar igen :S

sorry

OJ vad många som kikat in på min blogg idag! Det gick så jäkla segt och ladda upp bilder här förut så jag la upp bilder på facebook istället, men dom kommer väll upp här när jag har tålamod.

och hur blev det med att lägga sig tidgt? nja.. det slutade med en fisketur på älven. såklart fick vi slut på bensin så det var bara att börja ro! haha.

Godnatt

Skola för alla andra?

tja!
Iag är dagen som man verkligen insett att man inte går i SKOLAN! Vilket är en sån fruktansvärt bra känsla som jag knappt kan beskriva!! Så istället för att gå till skolan som jag gjort denna dag i 14 år har jag istället vart ute i skogen och jagat med Therese, Jimmy och Henkan. Inget skutet men vi hittade färska vargspår/skit... Efter det har jag vart i stallet och tagit mig en ridtur på bästa Pila<3, vilket jag inte gjort på ca 2 veckor eller mer eftersom hon vart svullen i ena benet. Så det känndes otroligt bra!!

Jag har vart vaken sen 5 imorse så nu är jag trött, jag tänkte jag skulle försöka ladda upp lite bilder från resan nu och sen ska jag lägga mig tidigt, snart? för kl 3 inatt ska jag upp och skussa Tilda, Gustav och Gustavs kompis till tåget eftersom dom åker till gran canaria imorgonbitti!

nej , ni får väll hålla utkik efter lite bilder om en stund! :)

/LS

Tunisien -10

Nu är resan som man gått och väntat efter i flera månader över. En otroligt skön vecka med höga temperaturer och mycket steeek! Vi har mestadels solat och badat men vi hann även med en båtutflykt på ett gammalt pirat skepp och kamelridning. Målet var att rida kamel så det har vi gjort! Vi har inte direkt vart ute och festat någonting men en och en annan öl om dagarna och groggar på balkongen har vi allt hunnit med ;) På kvällarna har vi kollat i lite affärer och shoppat oss några billiga grejer. Frågan är väll bara hur länge det håller? Det var mycket underhållning på hotellet så det satt vi och kollade på på kvällarna vilket var riktigt roligt och på dagarna var det vattengympa och någon "boll lek" så det var ful fart hela tiden.

Och vad jag tycker om landet är att det är ett sjukt bra land at åka till om man vill bli brun eftersom solen tar på ett bra sätt (eller vad man ska säga), det är riktigt varmt!! Sista kvällen var det säker 35 grader! Vårt hotell låg precis vid havet så det fläktar ändå lite vilket kanske var tur!? Annars hade man väll dött i värmen. Hotellet var riktigt bra och stort, mycket folk men nästan inte en enda svensk, under hela resan hade vi "kontakt" eller pratade med EN familj. Tycker det är ganska skönt för man känner verkligen att man är utomlands men ändå ä det lite tråkigt.

Nästan allt var posetivit med resan men såklart har jag haft riktigt otur med magen, vart dålig i magen och ja.. jag ska väll inte gå in på några detaljer här. Men det är väll sånt man får ta när man åker till Tunisien kan jag tänka mig, så svensk mat har vart riktigt efterlängtat pga det! Ikväll blir det köttbullar eftersom jag har beställt det! :D

Vet inte vad jag mer kan säga, det har iaf vart en supervecka och jag längtar verkligen tills nästa resa nu!

Brun har jag faktist blivit, iaf för att vara mig, tråkigt nog är jag den som är vitast i familjen, men inte nu:) Visar en före och efter bild, men det kommer fler bilder från resan sen såklart! :)


Hemma i Sverige

Hejhej jag vill bara säga att jag och Lina har kommit hem igen, vi har haft det grymt bra. Men jag orkar inte skriva just nu så jag återkommer senare och berättar hur vi har haft det! :D

Mot Tunisien!

Här är det kaos! (okej nästan iaf) Mamma och pappa håller på med sitt. Pappa håller på och slippar och fixar med deras säng som dom ska måla om. Mamma målar dörren till stugan som Tilda bor i. I köket ser det förjävlgt ut eftersom dom ska måla ett hörnskåp där inne, tur nog har vi ett stort kök mn vet ni? Vi ska göra om det! Det kommer bli hur snyggt som helst! :D


Men hur som helst åker jag ifrån "kaoset" nu, för nu åker vi till TUNISIEN!!! :D

13 augusti

Fredag den 13 idag, vilket ska betyda otur? Men det har det verkligen inte gjort för min del. Har bl.a fått massa turer (jobb) i september vilket jag är jätteglad över, nu vill man ju liksom ha så mycket jobb som möjligt så man kan tjäna pengar och göra massa kul :D. Eftersom det är den 13e idag är det den 14e imorgon och det är dagen jag och Lina åker till Afrika- Tunisien!  En ny världsdel och ett nytt land! Nu har jag bara sydamerika och australen kvar innan jag har vart i alla världsdelar och tro mig, jag kommer besöka hela välden! :) jaja. Jag har hållt på och packat lite och jag har bara det sista att lägga i imorgon, som smink tandborste, plattång m.m.

Jag ska raka benen nu tänkte jag och annars har jag nog inte så mycket och göra, ska lägga mig tidigt så jag orkar med morgondagen och veckan :D Det ska bli så himla skönt och åka iväg verkligen :D

vi får se om det dyker upp ett till inlägg innan jag lägger mig! :) /LS

mys

Sitter just nu och äter svarta vinbär och väntar på att kladdkakan ska bli klar som jag har i ugnen. Var så sugen på det förut så jag bakade en men nu är jag knappt sugen, menmen. Jag sitter här och klär på och av mig, ena sekunden fryser jag och andra sekunden svettas jag, drygt, jag får INTE va sjuk nu ju. Längtar som en galning tills på lördag, ska nog ta in resväskan och börja packa ikväll.

Eftersom jag var hemma från jobbet idag märkte jag plötsligt vad lång dagen blev, det känndes lite konstigt när klockan var halv 3 och man insåg att man skulle vara hemma! Snacka om att jag har blivit van att jobba mycket under den här sommaren! Så det kommer bli konstigt i höst när jag troligtvis inte kommer jobba lika mycket, kommer få massor med tid till mig själv, träning och vad jag vl göra. Det känns så jäkla skönt att skolan är över!! :D

nej nu ska jag fortsätta kladda med mina vinbär i hopp om att bli frisk, tror även kladdkakan är klar snart. /LS


hur typiskt?..

... är det inte att jag har blivit sjuk!! Så jävla typiskt bara för att man ska åka utomlands om bara 2 dagar. Är förkyld och har lite feber, har haft ont i ena halsmandeln i några dagar (eller egentligen till och från sedan jag och Sofie var i turkiet i maj) så kl 12 ska jag till vårdcentralen för att ta ett halsprov.

Nu gör jag ALLT för att bli frisk! Har sjukskrivit mig från jobbet idag./ LS

otur!

Idag efter jobbet tänkte jag och Lina att vi skulle ta oss en ridtur på Pila och Mambo. Lina hade tagit upp båda två till hagen som vi har här på gården redan imorse så dom har gått här och betat hela dagen. Medans jag väntade på att Lina skulle komma hem från borlänge gick jag ut och hälsade på hästarna och då ser jag att Pilas högra framben är riktigt SVULLET! och självklart börjar man fundera vad det kan bero på! Vi vet inte än vad det kan vara men hon var väldigt trött och slut så hon och Mambo får sova inne inatt, jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt nu! Vi får avakta och se om vi måste ta hem veterinären.

Annars har jag inte gjort något speciellt, jag börjar bli sjuk känner jag och det känns ju såå bra... nej nu gör jag allt för att klara mig frå skiten!!

Nu ska jag sova, natti

Måndag :)

Nu är den här måndagen avklarad! Dagen började med ett besök på vårdcentralen för att ta lite prover sen vid 12 åkte jag och Lina och lunchade på pizzerian och som vanligt spelade vi litei aoutomaterna där, jag la i 10 kr och tjänade 70 så det tycker jag var riktigt bra gjort! :D Klockan 3 började jag jobba och det blev minst sagt en rolig kväll full av skratt, jag tror alldrig jag har skrattat så mycket på jobbet.. nu värker mina käkar av allt skratt, det är bra, man borde skratta så där hysteriskt oftare! :D

Nu ligger jag i sängen och ska snart sova eftersom jag ska upp och jobba imorgon, men jag känner mig inte trött alls utan bara utvilad och full av energi, denna helg var behövlig för mig!

Nu längtar jag sjukt mycket till lördag!!
/LS

Helgen

Nu är vi (jag, Lina, Mamma och Pappa) hemma från en helg i storstan!

Vi åkte med husbilen och stod på en husbilscamping på långholmen, helt perfekt läge! I fredags gjorde vi inget speciellt eftersom vi kom ner ganska sent. Vi drack vin, slappnade av och kollade på alla vildkaninungar som fanns där och sen gick vi och la oss.

På lördag vaknade vi upp pigga och glada, vi hade en lång dag som väntade. Det började med att vi åt lite frukost och sen knallade vi iväg, gick i gamla stan, på drottninggatan och kollade i affärer. :) Sen tog vi tunnenbanan tillbaka och drack lite vin och grogg innan vi åkte till Gröna lund! Självklart hade vi riktigt otur med vädret. När vi kom dit spöregnade det, men medans vi köpte åkband och grejade hann det lugna sig så vi skyndade oss till första bästa karusell och sedan fortsatte vi åka karusell efter karusell. Eftersom det regnade var det inte så mycket fok där så vi behövde knappt köa för att åka. Men gud så roligt vi hade, och nog fick vi allt lite fjärilar i magen emallanåt, men jag tycker det är så jäkla kul att åka karusell! :D

Idag blev det att gå på stan igen men i lite andra affärer än i lördags, och jag fyndade ett linne och en tröja för 29 kr st, det tyckte jag känndes som ett väldigt rimligt pris ;) Måste ju spara mina pengar till lördag då jag och Lina åker till Tunisien, (inte långt kvar nu!! :D)

Vid halv 2 tiden åkte vi hemåt mot dalarna och nog för det är kul att vara i stockholm en helg. Men jag inser mer och mer hur bra jag trivs i lilla hedby, jag skulle aldrig vilja bo i stockholm!! När jag kom hem städade och renasade jag lite på rummet och så har jag duschat och byt sängkläder så nu ligger jag som en prinsessa i min säng!

Känner att den här helgen var riktigt välbehövlig, det har vart så skönt att bara komma bort ett par dar och slippa tänka på jobbet, men är sliten i kroppen av allt gående på stan, jag har vart slut i hela kroppen några veckor nu och orkar heller inte träna, detta beror väll på gärnbristen. imorgonbitti ska jag till vårdcentraen för att ta nya prover IGEN. drygt! var ju där nyss ju! Jaja, nu ska jag sova, det kommer väll upp några få bilder så småning om.

/LS

Stockholm!

NÄSTA STOCKHOLM!! Ska bli så roligt, kommer hem på söndag igen! :)


gammalt!


CCW !!

Den här veckan är det v.31 vilket betyder CCW i Rättvik för fulla muggar och dålig uppdatering här.

I söndags blev det att åka dit med Klas och hanns kompisar, och redan då var det hur mycket folk som helst! I måndags var jag ledig vilket inte händer ofta så då passade jag på att åka till borlänge, blev inte mycket kläder handlade som det var tänkt, utan istället kom jag hem med solcremer och olja till Tunisien resan och en hel del grejer från the body shop. Bl.a bananbalsam som luktade underbart!

Direkt när jag kom hem ringde Lina och höde om jag skulle med till Rättvik och självklart ville jag, så jag, Lina, Stefan och Lars åkte med Edseln till rättvik. Tycker det är så himla roligt och åka raggarbil och dessutom när det är cab!! :D

Igår började jag jobba klockan 7... sen när jag kom hem kom Carro hit så vi fixade iordning oss och sen tog vi tåget upp till rättvik, även idag ringde klockan och jobbet väntade. Kändes otroligt TUNGT att kliva upp på morgonen efter 3 sena nätter, alkohol och alldeles för lite sömn! Känner mig nästan sjuk nu för jag är så fruktansvärt sliten, men det är bara att kämpa på!

idag efter jobbet åkte jag direkt för doktron och sen deckade jag på sänge i nån timme. Ikväll blev det inget Rättvik, behöver få sova inatt även om jag gärna hade åkt dit, Sen har vi haft Ove och Nancy här på middag ikväll så jag har vart lite social. Nu ska jag duscha och SOVA!! jobb imöro kl.7. // LS

Några få bilder som tagits under veckan:

Augusti!

Nu är det augusti vilket känns hemskt eftersom tiden går så fort, samtidigt händer det massa roligt i augusti också!! :D

Igår efter jobbet blev det en ridtur, vi galopperade i skogen och Pila skötte sig super! Tror jag ska sluta skriva det för hon är ju nästan alltid snäll nuförtiden. Vi har byggt en hage mellan mitt och Linas lador så hon går där på dagarna, det är så mysigt att ha henne så nära! Efter ridturen började jag bygga en hage bredvid ridbanan där vi alltid haft våra hästar förut, Pappa kom och hjälpe mig sen så då gick det fort och hagen blev klar så där ska Pila få gå sen. :)

idag vaknade jag kl 11, så otroligt skönt att få sova ut när det ändå bara REGNAR.. fast jag vaknade av en mindere rolig grej, min underläppp har nämligen svällt upp ordentligt under natten (mest på ena sidan), så det ser ut som ett misslyckat försök att förstora läpparna eller så ser jag missbildad ut! jag ser förjävlig ut, och jag ska jobba sen!? tur att man har det jobbet man har så man inte sitter i någon kassa eller något, haha! frågan är bara varför läppen svällt? :S Jag har även fått eksem på hakan!

/LS


RSS 2.0